RSS

Paradicsomos zöldbabfőzelék sajttal
2006. szeptember 28.


PARADICSOMOS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK SAJTTAL

(HARI PRIYA)

(4 személyre)

4 dl zöldborsó

3 nagyobb kemény paradicsom

25 dkg panír

1 kiskanál kurkuma

4 dl víz, vagy tejsavó

1/4 kiskanál asafoetidapor

1/4 kiskanál garam masala

3/4 dl ghí

1 zöld erőspaprika

ghí a sütéshez

1/2 kiskanál mustármag (fekete)

1 kiskanál cukor

1 kiskanál reszelt gyömbér

1 kiskanál mentalevél

1 evőkanál őrölt koriander

1/2 kiskanál római kömény

3 evőkanál petrezselyemlevél

A panírt vágjuk fel kockákra, és forró ghíben süssük ki halványbarnára. Vágjuk fel a paradicsomot és a paprikát is egészen apróra.

Tegyük a ghít abba a lábasba, amelyikben a főzeléket szeretnénk főzni. Melegítsük fel és szórjuk bele a zöldpaprikát, a köményt, és a mustármagot. Addig süssük, amíg a mustármag elkezd pattogni. Adjuk hozzá a paradicsomot, az őrölt fűszereket, a cukrot, és a koriander vagy petrezselyem zöldjének a felét. Főzzük az egészet sűrűre. Ezután tegyük bele a vizet (vagy a savót) és kb. 15-20 percig főzzük. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor az utolsó öt percben adjuk hozzá. Keverjük a panírt is hozzá, és pároljuk még öt percig. Végül keverjük bele a mentalevelet, és szórjuk a tetejére a petrezselyem vagy koriander zöldjének megmaradt másik felét.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future